Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΕΠΑΘΑΝ ΒΕΡΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Mετά από αυτά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βγήκε ο πρωθυπουργός χθες και μίλησε για δημοκρατία και αναδιανομή του εισοδήματος στον κόσμο. Τώρα τι να πεις κανείς . Τίποτα; Να πει ο κόσμος ότι αντί να ζαλιστούμε εμείς από τα μέτρα ζαλίστηκε η κυβέρνηση, να αρχίσει τα καντήλια, να βρίσει την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκε σ΄αυτόν τον κόσμο ή καλύτερα σ΄αυτή τη χώρα, να τα κάνει όλα μαζί. Πέφτει ο άνθρωπος σε ένα παραλογισμό, δεν ξέρει από πού να αρχίσει. Μπορεί ακόμη να δεχθεί ότι εκεί στο ΠΑΣΟΚ έχουν μπερδέψει τις κοινωνικές τάξεις. Εργατική τάξη είναι οι βιομήχανοι και αστική τάξη είναι οι εργάτες και οι εργαζόμενοι, μπορείς να το πει και αυτό. Αποπροσανατολίστηκαν οι άνθρωποι, έπαθαν ένα βέρτικο.

ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Όταν έχασε το ΠΑΣΟΚ το 2004, ο κ. Χρυσοχοιδης είχε πει σε μια σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξάνδρεια όπου είχαν παραβρεθεί καμιά δεκαριά μέλη της Οργάνωσης ότι ``γυρνούσα στον κάμπο και σκεφτόμουν γιατί χάσαμε΄΄. Εγώ λέω το εξής ότι όταν ξαναχάσει το ΠΑΣΟΚ θα ξαναρχίσει ο Χρυσοχοϊδης τις βόλτες, τώρα στον κάμπο θα είναι, στα σοκάκια της Β΄Αθηνών θα είναι, για να βρει όχι μόνο το λόγο της ήττας , αλλά και την πολιτική του ταυτότητα. Το ζητούμενο είναι όμως αν από κάτω θα βρίσκονται έστω και 10 μέλη να τον ακούν, έστω και 10.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Ακρόπολη κλειστή. Εργαζόμενοι 20 μήνες απλήρωτοι. Θα συμφωνήσω ότι δεν πρέπει να κλείνει. Ποιος όμως μπορεί να διαφωνήσει ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρωθούν. Ας μας πει κάποιος τόσο από αυτή την κυβέρνηση, όσο και από την προηγούμενη, αν θα έμενε όχι 20 μήνες υπουργός ή βουλευτής απλήρωτος αλλά 1 μήνα και δεν θα γινόταν χαμός. Αν δεν έχουν χρήματα, ας δουν πόσα είναι αυτά, για πόσους εργαζόμενους (που το γνωριζουν), και να μην πληρωθούν οι υπουργοί και οι βουλευτές για 2- 3 μήνες. Και μην πει κάποιος ότι λαϊκίζουμε, το θέμα είναι ``πρέπει να πληρώνονται όσοι δουλεύουν;΄΄ Γιατί δεν μπορεί να ρίχνεις το μπαλάκι μόνο στους εργαζόμενους, το μπαλάκι το είχε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η σημερινή και πρέπει να λυθεί. Ποιος όμως πολιτικός σ΄αυτή τη χώρα θα δεχτεί να μην πληρωθεί. Αυτοί είχαν μάθει μόνο να τρώνε και εκτός βουλής.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΕΖΙΛΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Θα προτείναμε στους εργαζόμενους να μην κλείνουν την Ακρόπολη, αλλά να αφήνουν όλους ελεύθερα χωρίς να εισπράττουν εισιτήριο και χωρίς να γίνεται ξενάγηση. Μπέστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνεται. Έτσι και το κράτος θα χάνει αλλά και οι τουρίστες θα μείνουν ευχαριστημένοι γιατί θα δουν την Ακρόπολη από κοντά. Μπορείτε να αναρτήσετε και τεράστια πανό, που να πληροφορούν τον κόσμο γιατί κάνετε απεργία, για να γίνονται ρεζίλη διεθνώς αυτοί που πρέπει να γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: